Endorsements

Ahmed Aboutaleb
 Ik kan zonder meer zeggen dat Jeroen van Berkel uit het goede sociaal-democratische hout is gesneden en dat ik zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap in Amsterdam bijzonder en van harte wil aanbevelen bij de leden van de Partij van de Arbeid. Jeroen, je kunt het!
(Bekijk hier het filmpje van Aboutaleb voor Jeroen)  
Mei Li Vos
 We hebben behoefte aan vrolijk links, met goede ideeën en dat is Jeroen! 
Achmed Baadoud
 Na lang nadenken en gesprekken met andere kandidaten heb ik besloten om mij niet te kandideren voor het lijsttrekkerschap en sluit ik me aan bij het team van collega-bestuurder Jeroen van Berkel uit stadsdeel West. Onze opvattingen over politiek, Amsterdam en onze vereniging sluiten op elkaar aan, wat we overigens ook delen is de bewondering voor onze partijgenoot Ahmed Aboutaleb: Jeroen was zijn politieke adviseur, Ahmed was en is mijn voorbeeld.
(Bekijk hier het filmpje van Baadoud voor Jeroen) 
Fenna Ulichki
 Ik weet zelf wat passie en een goed verhaal met een partij kunnen doen: kijk naar Groen Links, in Amsterdam en landelijk. Ik gun de PvdA Amsterdam hetzelfde. Kies dus radicaal anders, kies Jeroen! 
Wout Rensink
 Een Amsterdammertje op het terras, op de achtergrond Hazes en het Rijksmuseum op gezichtsafstand. Mokum als de plaats om opnieuw te beginnen, om feest te vieren en traditioneel gezien een startplaats om de wereldzeeeen te beheersen. Hier heb ik gekozen om te gaan doceren, om jongeren een kans te geven een toekomst op te bouwen. “Meneer, meneer!” klinkt het door het leslokaal waar ik de leerlingen naast ‘vraag en aanbod,’ normen en waarden probeer bij te brengen. Ik geloof dat dit het best zo vroeg mogelijk kan, net zoals ik geloof in het beleid van Jeroen van Berkel om juist in de buurt de problemen aan te pakken. En zoals ik waak over het kapitaal van de toekomst, wil ik dat de eigendommen van Amsterdam goed bewaakt worden door een competente lijsttrekker. Ajax is al in goede handen, ik gun Amsterdam zijn toekomst met Jeroen van Berkel aan het roer!  
Tim Dekker
 In de jaren negentig verhuisde ik als 19 jarige student naar de grote stad Amsterdam. De stad die garant open stond voor mensen met verschillende culturen en sociale achtergronden. De stad die mogelijkheden bood voor iedereen, van jong tot oud, van hoog tot laag opgeleid en van politie agent tot lokale winkelier. Amsterdam met zijn openheid heeft mij gevormd en leren genieten van zijn diversiteit! Studenten die in dezelfde straat buren konden zijn van zowel gepensioneerden als van twee verdieners. Helaas staat deze openheid en diversiteit van Amsterdam de afgelopen jaren onder druk. Mensen met minder financiële en sociale mogelijkheden hebben geen toegang meer tot diezelfde buurten in de stad. Een duidelijke, sociale en radicaal andere visie moet naar voren worden gebracht om deze trend tegen te gaan. Jeroen van Berkel heeft een duidelijke duurzame visie die de leefbaarheid, diversiteit en solidariteit van onze Amsterdamse buurten weer toegankelijk kan maken voor iedereen! Daarom steun ik Jeroen! Jij toch ook?  
Conchita Lie
 Jeroen heeft een uitmuntend oog voor de kracht van de burgers, de gewone man in de samenleving en weet als geen ander hen te motiveren en mobiliseren. Hij is niet alleen gericht op grote en meeslepende gebaren maar kijkt juist naar het kleine betekenisvolle van mensen. Dit maakt Jeroen dé man van Amsterdam! 
Fred Cohen
 Ik beveel van harte Jeroen van Berkel aan als lijsttrekker voor de PvdA afdeling Amsterdam. Jeroen heeft een heel lange politieke ervaring en is op dit moment lid van het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van de afdeling Amsterdam West. Net als Achmed Baâdoud onderschrijf ik de inhoud waarmee-en de wijze waarop hij zijn lijsttrekkerschap en Amsterdamse politiek leiderschap wil vormgeven. Jeroen staat o.a. voor een integrale aanpak rond veiligheidsvraagstukken, waarbij hij keten gericht denkt en handelt. Daarmee ontstaat een samenhang tussen diverse portefeuilles. Ik ervaar Jeroen als een verbinder die ook de nodige leiderschapseigenschappen bezit om zowel in een coalitie als in de oppositie de Amsterdamse PvdA standpunten naar voren te brengen. Dat zelfde zal hij ook als lijsttrekker doen. Met Jeroen heeft de Amsterdamse PvdA een heel goede lijsttrekker Mijn stem heeft hij.  
Wouter Breed Bruin
 De traditionele routes binnen de stedelijke politiek en bestuur veranderen. Mensen en bedrijven organiseren zich steeds minder binnen de bekende spelers. Desondanks is de betrokkenheid niet verdwenen, maar zij heeft zich verplaatst. Buurtbewoners weten elkaar steeds meer, onder andere online, te vinden en overal schieten projecten uit de grond. Als bestuurder in Amsterdam West heeft Jeroen van Berkel laten zien dat hij kan omgaan met deze veranderingen. Hij geeft ze een plaatst en laat belangrijke energie niet verloren gaan. Met Jeroen als lijsttrekker geloof ik dat deze zienswijze een belangrijke intrede doet in de Amsterdamse politiek en geniet hij mijn steun. 
Sietse Blom
 Ik houd mij bezig met internationale betrekkingen, en door al mijn reizen ben ik des te meer overtuigd van de kracht van buurtwerk en lokale democratie. Dit is wat mij erg aantrekt bij Jeroen van Berkel. Hij snapt het. Daarom steun ik hem als lijsttrekker voor PvdA Amsterdam. 
Soraya Layeb
 Toen mijn moeder bijna 40 jaar geleden naar Amsterdam verhuisde vanuit een klein dorp in Oost-Groningen was Amsterdam een stad voor iedereen. Amsterdam is nog steeds een prachtige stad, maar helaas niet meer even toegankelijk en leefbaar voor iedereen, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt en hoeveel poen je hebt. Dat moet veranderen! Daarom steun ik Jeroen van Berkel. Hij heeft een duidelijke, sociale visie op de toekomst van Amsterdam en concrete plannen om dit om te zetten naar daden. Ben jij ook voor een duurzaam, toegankelijke en leefbaar Amsterdam? Steun dan Jeroen! 
Stefanie de Ruiter
 Ik steun Jeroen van Berkel als lijsttrekker voor PvdA Amsterdam. Hij heeft het hart, de visie en de passie om dingen te veranderen. Als bestuurslid van West weet ik dat hij altijd klaar staat op andere te helpen en zijn woord na komt. Als we echt het sociaaldemocratische geluid weer willen laten klinken in Amsterdam, dan hebben we geen mooie praatjes nodig maar daden die voor zich spreken. Daarvoor hebben Jeroen nodig! 
Aicha Lagha
 Ik steun Jeroen als kandidaat lijsttrekker PvdA Amsterdam omdat hij staat voor vernieuwing. Hij luistert en zet dit in om tot betere ideeën komen en voert ze vervolgens ook nog eens uit. #Buurtplannen #participatie: Jeroen gaat altijd vol overgave voor bewoners. Bovendien is hij een goede betrouwbare kerel die als het er op aan komt altijd helpt. Kies dus Jeroen! 
Rik Winsemius
 Jeroen heeft de visie en de drive om in Amsterdam het verschil te maken. Hij brengt positieve energie, goeie plannen en een verbindende kracht mee die ongeëvenaard is in de Amsterdamse politiek. Hij weet wat er speelt op straat en biedt oplossingen in plaats van mee te huilen met de pessimisten. Als we de verkiezingen willen winnen, dan is er maar 1 goede keuze: Jeroen  
Anne Jansen
 Het is geweldig om met Jeroen samen te kunnen werken. Hij heeft oog voor bewoners, geeft nooit op en krijgt onze idealen op de agenda. Er is geen betere lijsttrekker denkbaar voor de PvdA Amsterdam. 
Martin Schutrups
 Naast zijn kwaliteiten als bestuurder is Jeroen zijn betrokkenheid bij de PvdA ongekend. Hij zorgt dat nieuwe leden zich thuisvoelen, inspraak hebben en zich betrokken weten bij de PvdA. Als lijsttrekker is hij dé persoon die iedereen in de partij van de Arbeid betrokken zal weten te krijgen bij de campagne en deze verkiezingen zal weten te winnen 
Jort Kropff
 Ik steun Jeroen van Berkel omdat hij een aanpakkersmentaliteit heeft. Hij treedt mensen met een open vizier tegemoet en ziet kansen waar anderen problemen zien. Zijn ervaring brengt de PvdA en daarmee Amsterdam verder. 
Lucien Nix
 Jeroen van Berkel is wat de Amsterdamse PvdA nodig heeft: sociaal bewogen, hart voor duurzaamheid, energiek én met oog voor de wijk. Ik ken Jeroen sinds 2010 als super-geïnspireerde partijgenoot en campaigner en weet zeker dat hij als lijstrekker de Partij van de Arbeid in Amsterdam op de kaart kan houden  
Ester Fabriek
 Jeroen van Berkel is niet alleen precies wat de PvdA nu nodig heeft, maar wat Amsterdam nodig heeft. Hij komt met echte oplossingen, zit bordevol energie, blijft niet in de Stopera hangen maar gaat erop af en lost samen met de Amsterdammers problemen op. Hij maakt de stad een stukje mooier en vele stukken leuker. 
Fatihya Abdi
 Ontzettend blij dat je hiervoor gaat @jeroenvanberkel. Mijn steun heb je! 
Rik van Dijk
 Als student heb ik Amsterdam de afgelopen jaren zien veranderen. De straat waar ik woonde bloeide, overal openden cafeetjes en terrassen. Alleen waren het niet altijd alle Amsterdammers die van die bloei konden genieten. Een groot deel van de woningen in de straat wordt verhuurd op Airbnb of Windu waardoor het een optocht van vakantietassen en rolkoffers in de straat is. De huizenprijzen zijn onbetaalbaar voor mensen met een normaal inkomen. Toen ik Jeroen in café Hesp hoorde praten over zijn ideeën voor Amsterdam was ik om. Hij heeft dat positieve geluid dat past bij de bloei van de stad maar hij weet ook precies waar de pijnpunten van die bloei liggen. Bloei moet er voor iedereen zijn. Jeroen weet dat. Hij gaat er voor zorgen dat mensen met een kleine beurs ook van de Amsterdamse zomer kunnen genieten.  
Erik de Groot
 Jeroen en ik zijn een aantal jaren fractiegenoten geweest. Eerst in de dorpspolitiek van Bos en Lommer en later in het grote Amsterdam West. Daarbij waren we niet alleen fractiegenoten maar ook overburen die vrijwel vanzelf goede vrienden werden. In West was Jeroen onze financieel woordvoerder die met kop en schouders qua kennis en politiek gevoel boven zijn collega's woordvoerders uitstak. Altijd wetende waar hij het over had en altijd toetsend aan onze beginselen. En ook prive leerden we elkaar steeds beter kennen. Mooie avonden die begonnen met een kop koffie en later met een wijntje erbij. En de gesprekken konden over van alles gaan. Over de geneugden van het leven of over de uitdagingen die als vader op je pad kwamen. Over Ajax of prachtigde discussies over hoe Amsterdam mooier, beter en socialer kanworden.En hoe wij daaraan konden bijdragen. Daarom ben ik ook zo blij dat Jeroen zich heeft gekandidateerd voor het lijsttrekkerschap voor onze Pvda in Amsterdam. Als de leden van onze partij voor Jeroen kiezen dan krijgen ze daar een zeer bevlogen, slimme en creatieve lijsttrekker voor terug. Een lijsttrekker die midden in de maatschappij gaat. Een lijsttrekker die het woord nee niet accepteert maar altijd blijft zoeken naar een oplossing. Ik steun Jeroen volledig en zou alle leden van de Amsterdamse Pvda willen vragen om hetzelfde te doen.  
Danijel Tadic
 Jeroen van Berkel is niet alleen een topgozer, he gets things done! Jeroen weet als geen ander mensen met elkaar te verbinden in de zoektocht naar praktische oplossingen, vanuit een duidelijke visie en zonder zijn idealen uit het oog te verliezen. En wat een energie?! Dat heeft de PvdA nodig! 
Luc Holleman
 De PvdA moet de kloof overbruggen tussen hoog en laag opgeleid en tussen rijk en arm. En dat lukt de partij niet meer. Het roer moet om. Als we het verschil willen maken moeten we weer een brug slaan naar een brede groep Amsterdammers. We hebben positieve mensen nodig die snappen wat er onder gewone Amsterdammers leeft. Jeroen van Berkel is niet alleen een ontzettend aardige man, maar ook oprecht geïnteresseerd in mensen. Met zijn optimisme kunnen we weer een partij worden van en voor alle Amsterdammers.  
Sanne De Lint
 Jeroen is een geweldige bestuurder in West. Hij is innovatief, zoekt met succes naar nieuwe vormen van buurtparticipatie én is er echt voor bewoners. Als Jeroen op straat loopt kent iedereen hem, en hij iedereen. Ik beveel dan ook Jeroen van harte aan als lijsttrekker voor Amsterdam! 
Onika Pinkus
 Jeroen heeft energie, visie en weet mensen en groepen te mobiliseren. Hij heeft een goede politieke antenne, denkt in oplossingen en in wat goed is voor de stad. Hij is innovatief en hecht veel waarde aan het betrekken van bewoners.  
Thomas Veenstra
 'De afgelopen periode heb ik van dichtbij gezien hoe Jeroen met Amsterdam, maar vooral ook met de Amsterdammer bezig is. Jeroen weet wat er in de wijken speelt en begrijpt wat er in de stad moet gebeuren. Zijn betrokkenheid, zijn enthousiasme en zijn werklust, zijn wat mij betreft precies wat de PvdA Amsterdam nodig heeft. '  
Sandra Doevendans
 Mijn naam is Sandra Doevendans en ik ben Statenlid voor de provincie Noord-Holland. Daarnaast werk ik als trainer en als coach in Amsterdam-West en daar ken ik ook Jeroen van Berkel ook van. Onze partij wordt vaak gezien als bestuurderspartij met grote afstand tot de mensen. Jeroen is precies het tegenovergestelde. Ik ken heb als een betrokken bestuurder die midden in de samenleving staat en bewoners ook kent bij naam en hen ook gedag zegt. En dat is fijn. Dat hebben we nodig. We gaan momenteel door diepe dalen, we hebben wat verkiezingen verloren. Het moet anders gaan. Radicaal anders! Het moet leuker, het moet inclusiever. We moeten weer de partij zijn die er voor iedereen is. Daarom vraag ik jullie stem op Jeroen van Berkel. Dan wordt het radicaal leuker én verbindender. Want dat is wat we nodig hebben.  
Menno Fieret
 Vorig jaar voor de kerstvakantie had ik de gelegenheid om een gesprek te hebben met Jeroen van Berkel. Jeroen wist me snel te overtuigen dat er een nieuwe, frisse, beweging nodig was binnen de PvdA. Daarom is Jeroen het gesprek aangegaan met vele actieve PvdA leden om te zien waar vandaan deze beweging moet komen en op welke punten deze beweging zich moet focussen. Maanden later zie ik de Facebook page van Jeroen van Berkel. Die nieuwe beweging lijkt er te komen en de energie spat ervan af. Die energie hebben we nodig, want we hebben een flinke opgave in Amsterdam de komende verkiezingen. Daarom endorse ik Jeroen in zijn kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in de komende gemeenteraadsverkiezingen.  
Thomas Ronnes
 Begonnen als barman, daarna politiek assistent van Arib, Aboutaleb en Bussemaker en nu kandidaat om onze lijsttrekker te worden. Ik heb Jeroen leren kennen als een toffe gozer. Een aardige vent die oprecht geïnteresseerd is in de ander, ontzettend betrokken bij deze mooie stad en haar inwoners. Iemand die op de markt met mensen in gesprek gaat, niet om politiek mooi weer te spelen of naar mensen te ‘luisteren’, maar om echt te horen hoe het met ze gaat en wat hij kan doen om hen een duwtje in de rug te geven. Een bestuurder die het aandurft mensen echt inspraak te geven in het bestuur van hun buurt (van Amsterdam West – De Stem van West). Laten we Jeroen de barman van Amsterdam maken. Die de verhalen van mensen hoort en met ze in gesprek gaat, voor gezelligheid zorgt, een oplossing biedt wanneer mensen ‘dorst of honger’ hebben en de grenzen aangeeft wanneer dat nodig is.  
Siman Abdi
 Ik wil in Amsterdam blijven wonen en niet door de hoge woonkosten de stad uit worden verjaagd en daarom stem ik Jeroen van Berkel, om dit tegen te gaan.  
Mala Eckhardt-Angna
 Ik steun Jeroen van Berkel, want hij straalt warmte, verbindingskracht en vertrouwen uit. Juist nu hebben we het vinden, verbinden en versterken in de politiek nodig.  
Frans Stuy
 Jeroen van Berkel, ik sta helemaal achter jou en Aboutaleb. Daarom denk ik dat jij jouw club weer naar de top kan brengen. Waarom? Omdat jij een man bent met een goed hart en dat heeft Amsterdam nodig.  
Reinier Tromp
 Als we van de PvdA een dynamische innovatieve partij willen maken, hebben we Jeroen van Berkel nodig.  
Toon Geenen
 Ik vind het heel bijzonder hoe Jeroen heel veel mensen in de partij weet te bereiken en weet te verbinden. Erg inspirerend om te zien hoeveel mensen hij op de been krijgt uit heel de stad, kort actief of lang actief. Jeroen van Berkel is de kandidaat voor ons.
(Bekijk hier mijn filmpje)  
Job van Amerongen
 k ben reeds vijfendertig jaar lid van de PvdA Als achttienjarige wilde ik ooit een 1 mei bijeenkomst van de partij bezoeken. Het was in het Klein Heiligland in Haarlem en ik fietste er met mijn vader zaliger heen. We passeerden een gelegenheid waar luid gelachen werd. ‘Hier zal het wel zijn’, zei ik tegen mijn vader. Die sprak toen de onsterfelijke woorden: ‘dat is onmogelijk, jongen. Sociaaldemocraten lachen niet’. Jeroen van Berkel bewijst: gevoel voor humor, een opgeruimde geest en een stevig sociaaldemocratisch programma gaan wel degelijk samen. Ik heb gisteren vol overtuiging mijn stem op hem uitgebracht.  
Martijn de Keizer
 Net gekozen voor verandering. Heb Jeroen met eigen ogen in Amsterdam aan het werk gezien: wat een power. Samen met buurtbewoners echt dingen aanpakken. Zo doen we dat in Amsterdam. Steun je Jeroen daar ook bij?'